حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

ترکیه: روند تعیین سفیر در اسرائیل را آغاز کرده ایم

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: دو طرف روند تعیین سفیر را آغاز کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۳ - ۱۳ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 04
کد خبر: ۱۴۱۰۴۱

به گزارش راهبرد معاصر، مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه روز دوشنبه در یک برنامه تلویزیونی درباره نشست سران ناتو در مادرید گفت: نشستی چهار جانبه با سران فنلاند و سوئد و دبیر کل ناتو داشتیم و رئیس جمهورمان خطر قرمز‌های ترکیه (درباره حمایت آن‌ها از عناصر پ ک ک) مطرح کرده و آن‌ها نیز این موارد را قبول کردند. توپ در زمین آن‌ها بود؛ ما شرایطمان را گذاشتیم و اگر آن‌ها شرایطمان را نمی‌پذیرفتند ما چیزی را از دست نمی‌دادیم. باید نگرانی‌های ما برطرف می‌شد، بند به بند پیش رفتیم و در نهایت همه خواسته‌های ما پذیرفته شد.

فنلاند و سوئد به تعهداتشون عمل نکنند، توافقنامه را در مجلس تصویب نمی‌کنیم

وی افزود: وقتی در متن موضوع ترور و نیز برداشته شدن تحریم‌های نظامی برداشته شد، آن را امضا کردیم. پ ک ک در لیست تروریستی ناتو و اتحادیه اروپا وجود دارد و برای اولین بار نام‌ی پ گ/پ‌ی د را نیز به لیست اضافه کردیم. آن‌ها قول دادند که اجازه ندهند این گروه‌های تروریستی علیه ترکیه پروپاگاندا به راه بیندازند. آن‌ها همچنین از جذب نیرو از سوی پ ک ک خودداری می‌کنند.

وزیر خارجه ترکیه ادامه داد: اگر به تعهداتشان عمل کنند، مجلس ما نیز این توافق را تصویب می‌کند و اگر مجلس ما تصویب نکند، عضویت این کشور‌ها در ناتو ممکن نیست.

چاووش اوغلو همچنین درباره درخواست ترکیه از آمریکا برای خرید جنگنده‌های اف ۱۶ گفت: روابط ما با آمریکا به نسبت بهتر شده است. تشکیل مکانیسم راهبردی، ایده بایدن بود که موفق بود. بایدن نیز در آخرین دیدار (با اردوغان) بر این موضوع تاکید کرد. همچنانکه بایدن نیز گفت، کنگره باید خرید اف ۱۶ را تصویب کند. چند نفر هستند که به دلایل مختلف با این امر مخالف هستند. نه تنها دموکراتها، بلکه جمهوری خواهان نیز باید از این موضوع حمایت کنند. در کنگره چند نماینده دموکرات مخالف هستند، اما به طور کلی اکنون وضعیت را منفی نمی‌بینیم.

روند تعیین سفیر در اسرائیل را آغاز کرده ایم

وزیر خارجه ترکیه همچنین درباره عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیز گفت: روند تعیین سفیر را آغاز کرده ایم. در این هفته درباره حوزه هوانوردی غیر نظامی دیدار‌هایی خواهیم داشت. تغییر دولت‌ها (در اسرائیل) تاثیر منفی در روابط ما ندارد./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار